Kisiri Cubes
2018 - Σαντορίνη | Ελλάδα
Έναρξη: 2016
Ολοκλήρωση: 2018
Έκταση: 4.218 m2
Τοποθεσία: Σαντορίνη | Ελλάδα
Στάδιο: Ολοκληρώθηκε
Αρχιτεκτονική Μελέτη: PEOPLE
Η/Μ Μελέτη: PEOPLE
Δομική Μελέτη: Χρήστος Καμαρινόπουλος

Ακολουθώντας τις καμπύλες ανύψωσης του φυσικού τοπίου, αυτό το χαμηλό κτιριακό συγκρότημα δένει αρμονικά με το περιβάλλον και τη μορφολογία του εδάφους. Ταυτόχρονα, οι κύβοι αποτίνουν φόρο τιμής στους παραδοσιακούς οικισμούς της Σαντορίνης, όπου κάστρα και άλλα κτίρια χτίζονταν σύμφωνα με τις υψομετρικές καμπύλες της γης, ενώ παράλληλοι δρόμοι δημιουργούνταν πίσω τους.


 

Αυτό το χαμηλό κτιριακό συγκρότημα δένει αρμονικά με το περιβάλλον και τη μορφολογία του εδάφους.

 

 

Το κεντρικό χαρακτηριστικό του είναι ο ευθύγραμμος πεζόδρομος. Δεν είναι μόνο ευχάριστος αισθητικά, αλλά διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συγκροτήματος παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κατοίκους και προσωπικό.

Οι ήπιες διαβαθμίσεις στο ύφος και τα χρώματα έχουν σχεδιαστεί σε αρμονία με το παραμυθένιο τοπίο της περιοχής.

 

Η λευκή και υπόλευκη απόχρωση των ίδιων των κύβων έρχεται σαν συνέχεια στα σύννεφα και τον ουρανό που απλώνονται πίσω και πάνω από το συγκρότημα. Οι ήπιες διαβαθμίσεις στο ύφος και τα χρώματα έχουν σχεδιαστεί σε αρμονία με το παραμυθένιο τοπίο της περιοχής.

Άλλα Έργα

Δεν αρχίζουμε έχοντας έτοιμες απαντήσεις. Αρχίζουμε θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας ή αν χρειάζεστε λύσεις για το έργο σας.

Επικοινωνία

© Copyright 2022 PEOPLE, All rights reserved

Πολιτική για τα Cookies|Όροι και Υπηρεσίες

facebooktwitterlinkedininstagram